Model Uçak Türkiye Şampiyonası Talas'ta

Kayseri Talas Belediyesi Yamaçparaşütü Ali Dağı kupasının ardından bu hafta sonu gerçekleştireceği Model Uçak Türkiye Şampiyonası'na hazırlanıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Temmuz 2012 18:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Talas Akçakaya Model Uçak Tesislerinde şampiyona hazırlıkları devam ederken THK işbirliğiyle 15 pilot tekamül ve sertifika kursu alıyor. Talas Belediye Başkan Vekili Şemsettin Atasun, Akçakaya Model Uçak Tesislerinin Avrupa standartlarının üzerinde olduğunu söyledi. Atasun, ?Geçen hafta tamamlanan Ali Dağı Kupası tüm otoriteler tarafından takdirle karşılandı. Talas bilindiği üzere tam bir havacılık merkezi haline geldi. Ali Dağı Kupası, Model Uçak Türkiye Şampiyonası ve 26 Ağustos ? 8 Eylül Tarihleri arasında gerçekleştireceğimiz Euro 2012 Yelkenkanat Şampiyonasıyla bu yıl oldukça başarılı organizasyonlara imza atıyoruz. 2004 yılından günümüze kadar havacılık sporlarında gerçekleştirdiğimiz çalışmalar sonunda Talas dünya çapında bir marka haline geldi." dedi.

Şemsettin Atasun, haftasonu 14?15 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek Funfly Model Uçak Türkiye Şampiyonası için fiziki hazırlıkların bitmek üzere olduğunu belirtti. Model Uçak pistinin Türkiye ve Avrupa standartlarının üzerinde olduğunu belirten Atasun, "Türkiye'nin birçok bölgesinden çok sayıda katılımcı cumartesi ve pazar günü hem yarışacak hem de gösteri uçuşları yapacak. Hava sporlarını seven ve ilgi gösteren tüm vatandaşlarımızı Ali Dağının eteğindeki Akçakaya Model Uçak pistimizdeki görsel şölenimize bekliyoruz." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber